Terug

Do it yourself @ Wassink!

De 10 meest gestelde vragen in onze showroom beantwoord!

Je bent je aan het oriënteren op vloer- of wandtegels voor badkamer, keuken, toilet of woonkamer. Misschien ben je er nog niet uit of het wel een tegel moet worden. Er zijn immers veel alternatieven.

We kunnen het ons voorstellen dat je je graag eerst oriënteert. Op je eigen manier en in je eigen tempo. Daarom geven we je alvast een richting mee in onze showroom en beantwoorden we alvast de 10 meest gestelde vragen.

Vind je eigen weg in onze showroom!

benedenverdieping

Onze benedenverdieping is voornamelijk ingericht met diverse soorten natuursteen: , zoals travertin, marmer, leisteen, hardsteen en graniet.

Stiekem hebben we ook wel wat gesmokkeld. Zo hier en daar tref je een keramisch vloervlak aan. Op onze wandpanelen vind je strips, mozaïek en een aantal moodboards met prachtige combinatiemogelijkheden.

Op onze leestafel tref je inspirerende woonbladen.

hal

De hal staat vol met keramisch parket. Wij zien dit als een grote trend voor 2015. Hiernaast tref je in de hal ook de XL tegels (groter dan 60×60 cm) en  keramische tegels in de beton-look.

In het tweede deel van onze hal vind je ook de partijen natuursteen die we voorradig hebben. Het loont altijd de moeite hier even langs te lopen. Ook de budgettegels vind je hier.

bovenverdieping

Dit is de afdeling van de keramische tegels. Naast de vele fraaie series van exclusieve merken als Porcelanosa en Mutina, vtwonen, Winckelmans en Castello tref je hier de klassieke Hollandse witjes, mozaïek in alle kleuren en vormen en natuurlijk fraaie basis wand- en vloertegels.

Onze kasten zijn zoveel mogelijk geordend op kleur, zodat je snel kunt starten met je zoektocht.

Klik hier en bekijk hier onze showroom!

Do it yourself!

Neem de tijd en kijk rustig rond. Er is veel te zien en er is een enorme keuze. Door onze overzichtelijke op kleur gesorteerde presentaties kun je snel vinden in dat wat jíj mooi vindt en dat wat past bij jouw gewenste uitstraling.

We helpen je met het alvast beantwoorden van de 10 meest gestelde vragen.

1. Past een stenen vloer bij mij?

Een stenen vloer heeft een aantal specifieke kenmerken. Lees hier meer over de kenmerken van een stenen vloer. Een stenen vloer hoeft niet perse een steen uitstraling te hebben. Combineer jouw gewenste uitstraling met de voordelen van steen! Natuurlijk past steen ook bij jou!

2. Hoe ga ik beginnen met mijn zoektocht?

Kies een ingang. En bouw van daaruit verder. Hoe meer je van te voren al weet (en aan ons doorgeeft) hoe makkelijker je op weg kunt in onze showroom.

kleur: Onze showroom is voor een groot deel op kleur gesorteerd. Wil je contrast, of juist niet. Past het bij meubels, wanden? Neem eventueel je kleurstalen of monsters mee.

sfeer: de één kiest voor strak en modern. De ander voor oud of verouderd. Of robuust. Chiq. Landelijk. Authentiek. Antiek. Design. Voor iedere sfeer en tijd is er een passende tegel te vinden.

natuursteen of keramiek: Er zijn verschillen in gebruik en uitstraling. Alhoewel tegenwoordig de meeste natuursteen soorten ook in een zeer natuurgetrouwe keramische variant verkrijgbaar zijn. Gaat jouw voorkeur uit naar een natuursteen look? Lees dan dit artikel om jouw dilemma te verhelderen.

prijs: Ook je budget kan bepalend zijn. We hebben een leuk aanbod aan budget tegels en natuurlijk onze partijen in onze voorraad hal. Weet je je budget al, laat het ons dan weten. Bekijk ook onze moodboards voor verschillende budgetten.

levertijd: Op sommige tegels die vanuit Italië of Spanje worden aangeleverd kan zomaar een behoorlijke levertijd van een aantal weken (soms wel tot 6 weken) zitten. Als je haast hebt, dan kan dit je keuze natuurlijk bepalen. In onze hal tref je onze voorraadpartijen aan. De meeste tegels hebben een levertijd van 1-2 weken.

3. Wat is belangrijk om te weten van een tegel?

Een tegel is een tegel toch? Als je dit artikel gelezen hebt, weet je wel beter. Iedere toepassing stelt specifieke eisen aan een tegel. Weet daarom goed waar je hem voor gebruikt. Wil je antislip? Is hij vocht en/of zuurbestendig? Hoe slijtvast moet het zijn? Met sokken in een badkamer is wel wat anders dan een entree in een winkel.

4. Wat verklaart prijsverschillen in tegels?

Het prijsverschil in tegels is niet altijd logisch te verklaren. Natuurlijk hanteert iedere fabriek zijn eigen specificaties ten aanzien van maat en dikte afwijkingen of kromming.

Het design bepaalt voor een groot deel de prijs en natuurlijk toch ook het merk. Tegels met een hogere antislipwaarde of speciale bewerkingen zijn ook altijd anders geprijsd.

Sommige tegels zijn voordeliger, omdat ze plaats moeten maken voor de nieuwe collecties.

5. Hoe weet ik of de tegel past bij mijn thuissituatie?

Om kleuren en sferen goed te kunnen beoordelen, adviseren we je om een monstertegel mee naar huis te nemen. Je kunt op deze manier het beste zien hoe het licht in jouw huis de kleur van je tegel bepaalt!

We hebben niet altijd een monstertegel voorradig, maar in de meeste gevallen is een tegel te bestellen.

6. Wat is de gemiddelde levertijd van tegels?

direct meenemen: partijen in onze voorraad hal.

*  met 1 tot 2 weken moet je altijd rekening houden. Er is een enorm aanbod in tegels en we hebben niet alles voorradig.

*  Producten die niet in Nederland voorradig worden gehouden: 2-4 weken.

7. Leggen jullie ook zelf?

Wij hebben geen tegelzetters in dienst. Wij brengen je graag in contact met specialisten op hun vakgebied. Mensen die gespecialiseerd zijn in vloeren met vloerverwarming. Of natuursteen. Met ingewikkelde patronen. Met XL tegels. Met mozaïek. Tegelzetten is een vak.

8. Hoe weet ik hoe veel ik nodig heb?

Het berekenen van de benodigde aantal m2 en verwerkingsmaterialen is een zaak die bij de tegelzetter hoort. Hij maakt keuzes over de verdeling in de ruimte, de legrichting, de voegbreedte en dergelijke. Op basis van de opgave maken wij een offerte.

Tegels die besteld moeten worden, worden per doos besteld. Het aantal m2 wordt dus altijd naar boven afgerond.

Er kunnen mogelijkerwijs tegels extra besteld moeten worden voor het zagen van eventuele plinten.

We adviseren ook altijd extra te bestellen. Hoeveel extra is ook een inschatting die de tegelzetter moet maken. Dat is vooral afhankelijk van de hoeveelheid tegels die op maat gemaakt moet worden. (en waar het dus mis kan gaan). Richtlijn die wij hanteren is om 8-10% meer te bestellen dan het netto oppervlak.

Het nabestellen van tegels is een aandachtspunt. De levertijd kan voor vertraging zorgen. Maar ook de kleur kan afwijken. Bezuinig daarom niet op de bestelhoeveelheid.

9. Hoe bereid ik het monteren van mijn tegels het best voor?

Lees hier over de cruciale vragen die je moet beantwoorden, voordat je met het leggen van je vloer gaat beginnen. Zo voorkom je verrassingen en ben je goed voorbereid.

10. Hoe moet je een stenen vloer onderhouden?

Het schoonmaken is meestal geen leuk karwei, maar met de juiste voorbereidingen en onderhoudsmiddelen behaal je met de minste inspanning het beste resultaat. In ons artikel: help mijn vloer is vies! vertellen we je er meer over.

Natuurlijk staan we je graag bij in je zoektocht. We helpen je graag verder in onze showroom. Ook verschijnt op onze site iedere 14 dagen een geheel nieuw en informatief artikel.

Wil jij op de hoogte blijven, schrijf je dan hier snel in!

Comments

comments