Terug

Serie in de spotlight: Antique Blue Light, natuursteen

Voor de liefhebber van stoer en robuust!

Deze natuursteen tegel is één van onze veelzijdige toppers. Door zijn authentieke uitstraling past hij perfect in een robuust interieur. Dus liefhebbers van stoere tegels kunnen deze prima kwijt in een ouder huis, landhuis, boerderij of industrieel vormgegeven woning.

Kenmerkend voor de Antique Blue Light is de kleurnuancering die van wit-grijs naar antraciet loopt. Sommige tegels zijn geaderd, zoals in marmer voorkomt. Ook de scheurtjes horen erbij: deze tegel is echt puur natuur!

Om deze zacht verouderde uitstraling te krijgen wordt deze tegel getrommeld, waardoor hij een rustiek uiterlijk krijgt. Deze uitstraling kun je nog benadrukken door hem in een wildverband te leggen. Wildverband wil zeggen dat je een mix van maten (20×20/20×40/40×40 en 40×60) gebruikt.

Door ook voor een bredere voeg (8mm) te kiezen zie je de getrommelde randen nóg beter! De kleur die het best bij deze tegel past is grijs.

Even technisch:

  • Het is een Turkse kalksteenmarmer.
  • De dikte van de steen is 1,2 tot 2cm (afhankelijk van de maat). Dit is handig om te weten als je rekening wilt houden met bijvoorbeeld vloerverwarming.
  • Verkrijgbare maten: 40×40 / 60×60 / 50×100 / wildverbandmodule
  • De verwerking ervan is zoals gebruikelijk bij natuursteen. Natuursteen moet ademen. En kan vlekken opnemen. Wel even opletten dus bij de verwerking. Twijfel je hoe je het moet aanpakken of ben je op zoek naar een door ons aanbevolen tegelzetter? Laat het ons dan weten: info@wassinkvloeren-tegels.nl

Onderhoud

Omdat het een kalkhoudende steen is, moet je voorzichtig zijn met zuren. Impregneren is bij deze steensoort aan te bevelen. Regelmatig onderhouden met een edelzeep is ook noodzakelijk. Kalksteen is ook relatief zacht, waardoor er lichte krasvorming kan ontstaan. Deze oppervlaktekrasjes verdwijnen na verloop van tijd met dweilen.

Meer weten?

Twijfel je tussen natuursteen of toch keramiek? Lees dan ons blog: natuursteen of keramiek een dilemma.

Op onze site staan natuurlijk nog veel meer informatieve en inspirerende artikelen. Laat het ons weten als je een onderwerp behandeld wilt zien..

 

Comments

comments