Terug

fam. van Wijhe - Apeldoorn

Een nieuwe keuken

Voor onze nieuwe keuken/uitbouw moesten we over heel veel zaken nadenken. Een paar voorbeelden: de juiste bakstenen, de hoogte van de schuifpui, de breedte van de schuifpui, het aantal schuivende delen van de schuifpui, op welke plaatsen we stopcontacten wilden, de hoogte van de keuken, de breedte, wel of geen luifel, de positie van de lichtstraat, wel of geen vloerverwarming, een hoogteverschil met de kamer, met de oude keuken?

De vloer van onze nieuwe keuken moest natuurlijk ook gekozen worden. Voor ons tuinterras waren we enkele jaren geleden heel prettig geholpen door Wassink. Die namen ruim de tijd om ons rustig voor te lichten, waren duidelijk over levertijd en kosten. Een ruim assortiment en prettige service was wat we onthouden hadden.

Er ging een wereld voor ons open op vloertegel gebied. Wij hadden geen idee wat de voor en nadelen van bepaalde materialen zijn! Eerst werd gevraagd waar we de tegelvloer voor wilden gaan gebruiken en wat de afmetingen zouden worden. Vervolgens werden tegels van verschillende formaten geshowd om te kijken welk formaat ons aansprak. Daarna verschillende materialen vergeleken die qua kleur wel in elkaars buurt kwamen, maar qua onderhoud en dergelijke heel grote verschillen vertoonden.

We vonden het heel prettig om bij bepaalde materialen te horen dat die niet prettig combineerden met een huis waar steeds zand en grind door de kinderen naar binnen wordt gelopen. Het onderhoud als de vloertegels er eenmaal liggen bepaalt voor een groot deel of je ook blij blijft met je nieuwe aanwinst.

Het sprak ons ook sterk aan dat niet automatisch werd gestuurd op de allerduurste optie, maar dat aantrekkelijk geprijsde tegels naast 2-3 maal zo dure tegels werden gelegd en het verschil vooral het merk en/of de exclusiviteit was en de kwaliteit/duurzaamheid vergelijkbaar zou moeten zijn.

Tot slot kregen we een aantal tegels mee naar huis om ter plekke te zien of de kleur ons op de eindbestemming nog steeds net zo aansprak als in de showroom. Van deze laatste stap hadden we niet veel verwacht, maar tot onze grote verbazing viel de grote favoriet thuisgekomen direct af. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op de lichtgrijze betonlook keramiek tegel, dat was de tegel die we wel voor ons zagen in de nieuwe keuken.

Tussen bestelling en gewenst moment van afleveren zaten meerdere weken. Wij werden netjes op de hoogte gehouden op welk moment de tegels en het magazijn verwacht werden. Op de door ons gewenste dag werden de tegels uiteindelijk netjes afgeleverd bij ons thuis.

Tegels die zouden overblijven konden worden teruggenomen, jammer dat wij net een andere batch hadden dan de voorraad in de winkel. Als iemand ooit nog een paar tegels van onze batch nodig heeft, dan zou Wassink ons dat laten weten. Dat is een prima service naar de klanten. Ik hoop voor een ander dat die tegels niet nodig zijn, maar ik zal ze in ieder geval bewaren.

Wij hebben voorlopig wel even voldoende verbouwd, maar mocht ik een tegelvloer of andere stenen nodig hebben dan laat ik me graag goed voorlichten bij Wassink.

 

Wat ik zeer waardeer aan Wassink: Ruim assortiment, gedegen en professioneel advies, thuis bezichtigen voorbeelden, prettig overleg en goede service. Nu al meerdere keren goed voorgelicht, vervolgens besteld en jaren later nog steeds heel tevreden.

Wat wij heel grappig vonden: een tegel die ons sterk aansprak gooiden we wat zand uit de zandbak overheen. Je zag ieder korreltje…die tegel moesten we dus NIET hebben. Heel blij dat we niet voor dat materiaal hebben gekozen! We wisten dat dat materiaal vrij sterk had dat je er vuil op zou zien, maar dat het zo erg zou zijn hadden we niet verwacht.

De showroom moet bezocht worden omdat je uiteindelijk toch moet voelen, kijken en je gevoel bij een bepaalde keuze moet afwegen. Thuis enkele potentiële kandidaten nogmaals bekijken en beoordelen maakt de kans dat je blij blijft met je aankoop in onze ogen veel groter. Thuis is het licht anders en kan je de kleuren van de materialen die er al zijn beter matchen met het nieuwe product.

Comments

comments