Terug

Een tegel is een tegel… toch?

Als je denk: een tegel is een tegel… dan gaan we je vandaag uitleggen dat dat inderdaad zo is. Maar dat je niet voor iedere toepassing dezelfde tegel kunt kiezen.

Weet goed waar je je tegel voor nodig hebt!

Alle tegels die worden gemaakt, worden getoetst op criteria ten aanzien van veiligheid, duurzaamheid, krasbestendigheid etc. En daarop worden de specifieke technische eigenschappen aangepast. Zo is een poreuze tegel niet geschikt voor buiten. Bij bevriezing zou hij knappen. En in de badkamer wil je geen spiegelglad exemplaar. Maar ook geen poreus exemplaar (want je zult maar even met je haarverf aan de slag gaan…) Om over je keuken nog maar te zwijgen: glazen melk of sap. Zuur van vruchten of azijn kunnen onherstelbare schade aanrichten.

En er is 1 gouden regel!

Een wandtegel kan niet op de vloer. Wandtegels zijn meestal dunner. En dat houdt in dat hij bij belasting zou knappen. Ze zijn van een zachtere kleisoort/persing. De tegels worden bovendien bij lagere temperaturen gebakken, zodat de verwerkbaarheid eenvoudiger is zoals bijvoorbeeld het snijden van de tegels. Ook hoeven de wandtegels niet anti-slip te zijn. Nu zijn er altijd waaghalzen die toch perse die ene tegel waarop zij verliefd werden op de vloer zouden willen leggen. En tja. Als het gaat om een ruimte die niet gebruikt wordt om over te lopen. Dan zou dat ook nog kunnen.
Maar beter is het te zoeken naar de vloertegel met dezelfde uitstraling als de wandtegel!

Een vloertegel is:

  • van dikker materiaal
  • slijtvaster
  • krasvaster
  • breukvaster.
  • veiliger.

Voorkom dus ellende door een wandtegel op de vloer te leggen. Je wilt toch niet je vloer hoeven uitbreken?

We want you to feel at home!

Een vloertegel op de wand kan wel. Omdat die tegels vaak dikker zijn, zul je rekening moeten houden met de verwerkingswijze: ze zijn zwaarder. Je hebt dus waarschijnlijk een andere lijm nodig. Maar juist een vloertegel op de wand kan wel voor heel verrassende resultaten zorgen. Het is de trend van de afgelopen jaren, om grote vloertegels zowel op de vloer als tegen de wand te gebruiken.
Wij kunnen je in onze showroom in Apeldoorn laten zien dat de vloertegel van jouw keuze is er. We maken met plezier een persoonlijke compositie van wand- en vloertegels van jouw keuze.
Heb jij ervaring met vloertegels op de wand? Of ervaringen met toch die wandtegel op de vloer? Laat het ons weten in het commentaarveld hieronder. Wij zijn heel benieuwd!

Ps.: Deel dit artikel alsjeblieft met jouw social media netwerk, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren!

Comments

comments