Terug

Belangrijke weetjes voordat u tegels bij ons aanschaft.

Als je in onze showroom aan het rondkijken bent, dan is het goed om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Zodat als je er een keuze maakt er geen onverwachte zaken op tafel komen.

Nu is iedere tegel van iedere producent uniek. We kunnen dan ook niet alle details vermelden. Maar onderstaand een overzicht van de belangrijkste zaken:

Tegelprijzen en eventuele bijkomende kosten

europrijssticker

De tegelprijs per m2 (inclusief BTW) staat vermeld op de sticker. Bij sommige tegels komen daar nog extra transportkosten bij voor het aanleveren van tegels vanuit Italië of Spanje. De hoogte van de transportkosten wordt bepaald door het aantal m2 dat besteld wordt en de overeenkomsten met de verschillende leveranciers.

Ondervracht

Bij tegels die voorradig staan bij importeurs en groothandels in Nederland geldt ook een mogelijke doorberekening van ondervracht kosten. Als het mogelijk is zullen we zoveel mogelijk een zending proberen te combineren. Dit kan echter een langere levertijd ten gevolg hebben.

vrachtwagen

Bezorgkosten naar uw adres

Bezorgkosten zijn altijd exclusief en bedragen in Apeldoorn €40,-. Woont u verder weg, dan komen er toeslagen bij. Afhankelijk van de plaats waar u woont. Vraag ons naar het bedrag. Afhalen is natuurlijk mogelijk als het om kleinere hoeveelheden gaat.

Afhalen en het gewicht van tegels

Afhalen is zeker bij kleinere hoeveelheden mogelijk. Houd wel rekening met het gewicht. Tot 10m2 kan het nog wel in een (grotere) personenauto als de dozen goed verdeeld worden over de auto. Is het meer, dan is ofwel een aanhanger gewenst, ofwel bezorgen de meest veilige optie.

Showroom en sample tegels en uw levering straks

Tegels worden in productieseries geproduceerd waaraan een tint en kaliber wordt gekoppeld. Tintnummers kunnen onderling verschillen. Ook de in onze showroom getoonde tegels kunnen dus (licht) afwijken in kleur en structuur van de uiteindelijke levering. Houd hier rekening mee! Het kaliber betreft de maatvoering van de tegel welke per productie iets kan verschillen.

Patronen

Helaas kunnen we niet van alle tegels een groot vlak laten zien. Sommige series bevatten veel verschillende patronen en kleurverschillen. Producenten doen dit om de print zo echt mogelijk te laten lijken. Tegels zijn dus niet allemaal gelijk aan het voorbeeld dat u ziet. Houd hier rekening mee en vraag ernaar.

Grote en afwijkende maten

Grote(re) maten zijn lastiger te leggen en kunnen consequenties hebben voor het werk dat een tegelzetter moet uitvoeren. Bespreek dit van tevoren met je tegelzetter.

Tegelzetter Wassink

Lengtes

Tegels zijn niet allemaal vlak. Volgens vastgestelde normeringen mogen tegels een bolling hebben. Met name bij de lange (re)  tegels betekent dit dat er beperkingen zijn aan de mate van verspringen die gehanteerd mag worden. De norm is op 15-20% De bolling kan opgevangen worden door de tegels te leggen met een leveling-systeem. Overleg dit tevoren met een tegelzetter.

Binnentegels buiten gebruiken

Dit raden we in principe niet aan. Verwerking van keramische tegels voor buiten is een heel specifiek vakgebied. Verlijmen kan op een vlakke betonnen ondergrond. Veel fabrikanten hebben ook een serie voor buitengebruik. Die tegels zijn dikker (2cm) en kunnen op zand gelegd.

Hoeveel te bestellen en eventueel retour?

De tegelzetter is verantwoordelijk voor het bepalen van het aantal m2 dat er nodig is, inclusief snijafval. Een nauwkeurige inschatting is belangrijk: tegels die speciaal voor u besteld worden, kunnen niet retour genomen worden. Bij een bestelling geldt ook een afnameverplichting. Helaas is het ook zo dat als er nabesteld moet worden de mogelijkheid bestaat dat er een andere productie wordt uitgeleverd. Goed (laten) rekenen is dus het advies.

meten is weten

Levertijden

Houd altijd rekening met 2 weken levertijd. Sommige tegels kunnen nog 2 weken langer onderweg zijn. Als u een maand tevoren bestelt, dan moet het er op tijd kunnen zijn. We helpen u liever door de tegels iets langer op voorraad te houden, dan dat uw bouw of verbouwing vertraging oploopt.

Als u (voorraad) tegels afroept, hebben we altijd 1-2 dagen tijd nodig om het transport in te plannen.

agenda

Meer informatie?

Op onze site www.tegel-inspiratie.nl vind je van allerlei leuke, inspirerende maar vooral informerende zaken over ons, over tegels en wat je mag verwachten.

Zo tref je er de referenties van anderen. Case Studies en heel veel blogartikelen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bellen: 055-5762602 of mailen: verkoop@wassinkvloeren-tegels.nl

Heb je je tegels besteld?

Lees dan in ieder geval onze blogs:

‘Gefeliciteerd met je aankoop!’‘Bezint eer ge begint’ en ’10 toptips voor tegelmontage’

 

 

Comments

comments